Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Gezondheidszorg en welzijnszorg / Hoe word je een verpleegkundige?

Hoe word je een verpleegkundige?

Sharing is caring

Verpleging is een ontzettend mooi en dankbaar beroep. Veel mensen kiezen voor dit beroep wegens het sociale aspect ervan. Als verpleegkundige ben je veel in contact met verschillende soorten mensen. Deze mensen hebben allemaal een andere hulpvraag. Het is aan jou als verpleegkundige om hier op de juiste manier mee om te gaan, zowel op medisch als persoonlijk vlak. Zodra je de opleiding verpleegkunde hebt afgerond kun je gaan starten met solliciteren. Je kunt reageren en solliciteren op een Utrecht welzijn vacature. Verpleegkundigen zijn hard nodig op diverse locaties, zoals in ziekenhuizen en zorginstellingen. Ook in de psychiatrie zijn er veel verpleegkundigen werkzaam. In deze blog lees je meer over het beroep verpleging en de loopbaan. 

Opleiding verpleegkunde 

Voordat je aan de slag kunt met een vacature midden land zorg moet je een opleiding hebben gevolgd. Je kunt op diverse niveaus worden opgeleid tot verpleegkundige. De opleiding kan op MBO en HBO niveau gevolgd worden en duurt in beide gevallen vier jaar. Het is een opleiding met veel praktijklessen. In deze opleiding kom je vanalles te weten over het menselijk lichaam en hoe je op de juiste manier zorg moet verlenen in verschillende situaties. Daarnaast krijg je op het HBO nog wat extra vakken die zijn toegespitst op leidinggeven en management. 

Werkzaamheden op diverse locaties 

Wanneer je bent afgestudeerd als verpleegkundige kun je gaan starten met solliciteren. Het is belangrijk dat je voor jezelf goed nagaat welke kant jij op wilt gaan tijdens jouw carrière. Je kunt ervoor kiezen om in een verzorgingstehuis te gaan werken. Het is ook mogelijk om in de geestelijke gezondheidszorg te gaan werken. Maar als jij uiteindelijk werkzaam wilt zijn op de intensive care of als ambulancemedewerker is het verstandig dat je alvast begint met werken in een ziekenhuis. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat het gemakkelijker is om je te specialiseren. 

Specialisatie mogelijkheden 

Na de algemene opleiding tot verpleegkundige zijn er nog veel verschillende mogelijkheden op het gebied van specialisaties. Het is verstandig om eerst een paar jaar werkervaring op te doen als algemeen verpleegkundige. Vervolgens kun je ervoor kiezen om een specialisatieopleiding te starten. Vaak volg je deze opleiding een of twee dagen per week en ben je ondertussen ook meerdere dagen per week aan het werk. Zodra je afgestudeerd bent kun je, indien er vacatures openstaan, intern solliciteren op een functie die bij deze specialisatie past. Het is ook mogelijk om bij een andere werkgever aan de slag te gaan.